O le a se mea na e fa'alogo ai e uiga i mea fa'apipi'i fa'apipi'i e te le'i fa'alogo iai

O le a se mea na e fa'alogo ai e uiga i mea fa'apipi'i fa'apipi'i e te le'i fa'alogo iai?

O mea fa'akomepiuta fa'alesiosiomaga ma mea fa'aanatura e suitulaga e pei o pepa pepa ma oloa ofe ua tosina atu i ai tagata.E faaopoopo atu la i nei mea, o a mea fou faanatura o loo iai?

1) Limu: o le tali i le fa'alavelave palasitika?

Faatasi ai ma le atinaʻeina o bioplastics, o le suasami ua avea ma se tasi o mea sili e suitulaga i le afifiina o palasitika masani.

Talu ai ona o lona totōina e le fa'avae i luga o mea fa'atatau i fanua, o le a le tu'uina atu ai so'o se mea mo fe'ese'esea'iga masani o le kaponi.E le gata i lea, e le manaʻomia e limu le faʻaogaina o fetilaisa.E fesoasoani e toe fa'afo'isia le soifua maloloina o lona fa'anatura tu'usa'o o le gataifale.E le gata i le biodegradable, ae e mafai foi ona faapalaga i le fale, o lona uiga e le manaʻomia ona faʻaleagaina e ala i vailaʻau faʻamaʻi i fale gaosi oloa.

O le Evoware, o se fa'apipi'i gafataulimaina a Initonesia, na fa'atupuina fa'aputuga limu mumu e mafai ona o'o atu i le lua tausaga ma e mafai fo'i ona 'ai.E oʻo mai i le taimi nei, 200 kamupani i totonu o meaʻai, mea teuteu ma fale ie ua faʻataʻitaʻiina le oloa.

Ua fausia foi e le British start-up notpla se faasologa o mea'ai ma meainu e teu ai limu, e pei o taga ketchup e mafai ona faaitiitia ai le kasa oona i le 68%.

E taʻua oohos, e faʻaaogaina mo le afifiina vaivai o meainu ma sosi, faʻatasi ai ma le malosi mai le 10 i le 100 ml.O nei afifi e mafai foi ona 'ai ma lafoai i otaota masani a le fale ma faʻaleagaina i le siosiomaga masani i totonu ole 6 vaiaso.

2) E mafai e le alava popo ona fai ni fagu fugala'au?

Foli8, ose fa'atau oloa fa'aeletonika a Peretania, ua fa'alauiloa le tele o ipu fugala'au e mafai ona fa'aleagaina e fai i alava popo mama ma latex fa'anatura.

O lenei pesini e fa'atatau i la'au e le gata ina fesoasoani e fa'aitiitia ai tulagavae o le si'osi'omaga, ae e aoga fo'i mai le va'aiga fa'ato'aga.E pei ona tatou iloa uma, o ipu alava atigi popo e mafai ona faʻamalosia le tuputupu aʻe malosi o aʻa.O lenei fa'afouga fo'i e 'alofia ai le mana'omia o le toe fa'afuifu, aua e faigofie lava ona tu'u i totonu o ipu tetele a'o fa'aitiitia le lamatiaga o le fa'aleagaina o a'a.

Ole Foli8 fo'i e tu'uina atu fofo fa'ato'aga mo fa'ailoga iloga o Lonetona e pei ole Savoy, fa'apea fo'i ma nisi o avanoa faigaluega i le lalolagi atoa a Peretania.

3) Popcorn e fai ma mea afifi

O le fa'aaogaina o popcorn e pei o mea fa'apipi'i e pei o se isi tala ula tuai.Ae ui i lea, talu ai nei, na fausia ai e le au suʻesuʻe i le Iunivesite o Gottingen se mea e faʻaogaina ai le siʻosiʻomaga e faʻavae i luga o laʻau e avea o se mea e faʻafeiloaʻi ai le siosiomaga i le polystyrene poʻo le palasitika.Ua sainia e le iunivesite se maliega laisene ma nordgetreide mo le faʻaaogaina faapisinisi o faiga ma oloa i totonu o le fale gaosi oloa.

Stefan Schult, pule faatonu o nordgetreide, fai mai o lenei afifi e faavae i laau o se mea lelei gafataulimaina.E faia i mea e le mafai ona 'aina e gaosia mai cornflakes.A maeʻa ona faʻaoga, e mafai ona faʻapalapala e aunoa ma se toega.

"O lenei faiga fou e faʻavae i luga o tekinolosi ua atiaʻe e le pisinisi palasitika ma e mafai ona gaosia ni vaega eseese," o le faʻamatalaga lea a le polofesa o Alireza kharazipour, o le ulu o le au suʻesuʻe."E taua tele lenei mea pe a mafaufau i le afifiina aua e mautinoa ai le saogalemu o felauaiga o oloa ma faʻaitiitia ai otaota.O nei mea uma e maua e ala i le faʻaaogaina o se mea e mafai ona faʻaleagaina pe a maeʻa."

4) Fa'alauiloa e le Starbucks le "paipa ma'a"

I le avea ai ma faleoloa kofe pito sili ona tele i le lalolagi, o le Starbucks o loʻo muamua i luma o le tele o fale gaosi oloa i luga o le auala o le puipuiga o le siosiomaga.E mafai ona va'aia i totonu o le faleoloa mea'ai laulau fa'aaoga e fa'aleagaina e pei ole PLA ma pepa.Ia Aperila o le tausaga nei, na faalauiloa aloaia ai e le Starbucks se vaomago e mafai ona pala e faia i le PLA ma le kofe.Fai mai e mafai ona o'o atu i le 90% le fua o le fa'aleagaina o le vao i totonu o le fa masina.

Talu mai Aperila 22, e sili atu nai lo le 850 faleoloa i Shanghai na taulamua i le saunia o lenei "paipa paʻu" ma fuafua e faasolosolo malie ona ufiufi faleoloa i le atunuʻu i totonu o le tausaga.

5) Coca Cola tu'ufa'atasi fagu pepa

O le tausaga nei, na faʻalauiloa ai foʻi e Coca Cola se atigi fagu pepa.Ole tino fagu pepa e faia ile Nordic wood pulp pepa, lea e 100% toe fa'aaogaina.O loʻo i ai se ata puipui o meaola faʻaleagaina i luga o le puipui i totonu o le fagu fagu, ma o le fagu fagu e faia foi i le palasitika biodegradable.O le tino fagu e faʻaaogaina le vaitusi gafataulimaina poʻo le togitogiina o le laser, lea e toe faʻaitiitia ai le aofaʻi o meafaitino ma e sili ona lelei le siosiomaga.

O le mamanu tuʻufaʻatasia e faʻamalosia ai le malosi o le fagu, ma faʻapipiʻi le mamanu maanuminumi i le afa pito i lalo ole fagu mo le lelei o le uuina.O lenei meainu o le a faʻatau atu i luga o le pailate faʻavae i le maketi Hungarian, 250 ml, ma o le vaega muamua o le a faʻatapulaʻaina i le 2000 fagu.

Coca Cola ua folafola e ausia le 100% toe faʻaaogaina o afifiina i le 2025 ma fuafua e faʻatūina se faiga i le 2030 e faʻamautinoa ai o le a toe faʻaaogaina le afifiina o fagu taʻitasi poʻo apa.

E ui lava o palasitika faʻaleagaina o loʻo i ai a latou lava "siʻosiʻomaga halo", latou te fefinauai i taimi uma i le alamanuia.O palasitika fa'aleagaina ua avea ma "mea fou e fiafia i ai" e sui ai palasitika masani.Ae ui i lea, ina ia mafai ona atiaʻe moni palasitika faʻaleagaina mo se taimi umi, faʻafefea ona taulimaina le faʻafitauli o le lafoaia faʻasaienisi o otaota faʻatupuina pe a uma le faʻaaogaina tele o palasitika faʻaleagaina o le a avea ma mea autu e faʻasaina ai le soifua maloloina ma le gafataulimaina o le atinaʻeina o palasitika faʻaleagaina.O le mea lea, o le faʻalauiloaina o palasitika faʻaleagaina e umi se auala e alu ai.


Taimi meli: Mati-12-2022