E mata'ina le a'afiaga o le toe fa'aaogāina o le PET, ma o lo'o aga'i atu pea le afifiina o le PET i le toe fa'aaogaina

E mata'ina le a'afiaga o le toe fa'aaogāina o le PET, ma o lo'o aga'i atu pea le afifiina o le PET i le toe fa'aaogaina.

O faʻamaumauga fou i le aoina, toe faʻaaogaina gafatia ma le gaosiga i le 2021 o loʻo faʻaalia ai ua faʻatupulaʻia mea faʻatatau uma, e faʻaalia ai o loʻo agaʻi atu le pisinisi fagafao a Europa i le toe faʻaaogaina.Aemaise lava i le maketi toe faʻaaogaina o le PET, o loʻo i ai se faʻatupulaia tele, faʻatasi ai ma le aofaʻiga faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e 21%, e oʻo atu i le 2.8 metric tone i EU27 + 3.

E tusa ai ma faʻamaumauga toe faʻaleleia, 1.7 metric tone o flakes o loʻo faʻamoemoe e gaosia i le 2020. O le faʻaogaina o pallets ma laupepa ua faʻatupulaia pea, lea o le 32% o loʻo avea pea ma faʻatau sili atu o le RPET i le afifiina, sosoo ai ma le 29% o sea o. fagu fa'afeso'ota'i mea'ai.Ona o le ta'utinoga a le au gaosi oloa, ua latou faia se faasologa o tautinoga ma sini e fa'aofi mea toe fa'aaogaina i totonu oa latou fagu.Fa'aosoina e le fa'atonuga fa'atulafonoina o mea'ai toe fa'aaogaina, o le fa'asoa o mea'ai RPET i totonu o le gaosiga o fagu inu o le PET o le a fa'aauau pea ona tupu vave I le isi itu, o le isi vaega o le PET toe fa'aaogaina e fa'aaogaina mo fiber (24%), fusi (8%) ma tui tui (1%), sosoo ai ma isi talosaga (2%).

E le gata i lea, e pei ona taʻua i le lipoti, e oʻo atu i le 2025, e 19 sui o le EU o loʻo faʻamoemoe e atiaʻe fuafuaga toe faʻafoʻi tupe (DRS) mo fagu PET, lea e faʻaalia ai o loʻo liliu le pisinisi fagafao ma le faʻaleleia atili o le gafatia.I aso nei, o setete e fitu o le EU na faʻatuina le DRS ua ausia le toe faʻavasegaina o le 83% pe sili atu.O lona uiga e tusa ai ma le faʻatonuga a le EU e faʻaaogaina palasitika (supd), ua maeʻa le faʻatulagaina o le aofaʻi o le aoina, ma o le aofaʻi o le aoina ma le tulaga lelei e ono faʻateleina i le 2025.

Ae ui i lea, o loo tumau pea nisi o luitau.Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona ausia se fua faatatau toe faʻaleleia o le 90% ma se faʻatonuga o le toe faʻaleleia o mea, o le a manaʻomia e Europa le faʻalauteleina o le gafatia e faʻalauteleina e le itiiti ifo ma le tasi vaetolu i le 2029.

E le gata i lea, o isi mea fou, lagolago mai le au fai tulafono a le EU ma punaoa faʻamaumauga e manaʻomia i vaega uma o le faʻasologa o tau faʻapipiʻi ina ia mautinoa e ausia ma fuaina le alualu i luma i sini.Ole mea lea ole a mana'omia ai le fa'amaopoopo atili ma le fa'atinoina o faiga sili ile aoina, fa'avasegaina ma le toe fa'avasegaina o mamanu e fa'alauiloa ai le fa'aogaina o le tele o le RPET i lana lava ta'amilosaga fa'aoga.

O le fa'atupula'ia tele o le aoina ma le toe fa'aaogaina o fagafao ua fa'ailoa mai ai se fa'ailo lelei i le maketi ma o le a fa'aleleia atili ai le talitonuga o tagata i le fa'atelevaveina o le taamilosaga fagafao.


Taimi meli: Mati-12-2022